лешников сладолед в бяла купичка

Крем-сладолед с до 3 съставки

От юни месец насам мозъкът ми някак автоматично се настрои на вълна сладолед- както зимата се случва с червеното вино и салата от кисело зеле. Просто си му е времето.

Тази седмица направих 3 лесни сладоледа на една и съща основа- замразени банани. Винаги държа нарязани кръгчета във фризера и е голямо удобство- препоръчвам ви да си създадете този навик. От там вече може да се експериментира според вкуса или това, което имате на разположение вкъщи. Аз целя да ви дам лесни и бързи рецепти, които да може да направите между другото- точно както аз ги приготвих между имейлите през седмицата и конферентните разговори. Винаги може да добавите десетки други неща за по- богат и цветен вкус. В моите предложения разчитаме на бързина, простота и наистина добър краен резултат.

малинов сладолед в бяла купичка
шоколадов сладолед в бяла купичка

И за трите сладоледа ще ви трябват по 150 гр. замразени банани и чопър, в който да ги направите. Препоръчвам да извадите от фризера бананите 15- 20 минути по- рано, за да се отпуснат и да могат да се смесят развномерно. Постарах се да ви покажа, че и само с 2- 3 съставки може да се постигне разнообразие.

При всяка от рецептите е нужно да смесите всичко в чопъра за 1-2 минути до направата на гладък крем. Изстудете след това във фризера за 2 часа, като разбърквате от време на време, за да не става на кристали. Има си цяла техника за сладоледа, която аз не знам, и това е аматьорски вариант. Хубавото тук е, че няма добавена захар, мляко на прах и други ненужни за мен съставки. С чисто сърце може да предложите сладоледите и на децата си- това е добро начало към въвеждането на една идея по-здравословен навик 😊

Не съм добавяла и подсладител, а разчитам само на плодовете, за мен е достатъчно. Ако вие предпочитате да ви е по- сладко, винаги може да сложите и по 1 ч.л. мед.

Започвам с класиката – ШОКОЛАДОВ сладолед. Да си призная, това е моето нещо- все едно не съм яла сладолед, ако не е шоколадов. В този вариант дори и само с 1 с.л. какао се получи нещо вълшебно.

продукти:

  • 150гр. замразени банани

  • 1с.л. какао

  • Малка шепа бадеми по желание

шоколадов сладолед в бяла купичка

МАЛИНОВИЯТ сладолед си ми е друга любима класика. Станах фен на сорбетата миналото лято, когато качих 2- 3 кг от сладоледи всяка вечер (да, имаше и такъв период). Освен банани, във фризера винаги разполагам и със замразени малини- пак полезен навик, който може да пробвате.

продукти:

  • 150гр замразени банани

  • 80гр малини (пресни или замразени)

лъжица малинов сладолед

В този вариант стана по- скоро крем, просто не го изчаках да стегне достатъчно. В комбинация с шоколадовия сладолед е приятно, вкусовете се балансират изключително добре. Това е и най-честото комбо, което си поръчвам навън – джандуя + малина. 🖤

Поради нарастващата ми любов към таханите няма как да пропусна и ЛЕШНИКОВИЯ сладолед. Тук важното е да си намерите хубав лешников тахан, който да подчертае вкуса. Аз ви споделих за моя фаворит в Instagram stories , мога да дам и контакти.

продукти:

лъжица лешников сладолед

Кой от трите сладоледа ви допадна най- много и ще пробвате още днес? Може да си ги направите на клечка, в специална формичка или като мен- в купа. Лайтмотивът на тази рецепта е просто, идейно и вкусно 😊

Понеже съм си обикновен човек и ми се дояжда сладолед навсякъде, ето любимите ми места в София след обстойна проверка и проба:

А кои са вашите? Помогнете ми да допълна списъка.

малинов сладолед в бяла купичка
шоколадов сладолед в бяла купичка
лешников сладолед в бяла купичка

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *