Моят неочакван 30-ти рожден ден

Моят неочакван 30-ти рожден ден

Знаете ли, много обичам да си правя планове. Намирам го за типична женска черта и никак не ми е чужда. В последните няколко години Стефан ме научи, че е за мое добро да не се придържам толкова стриктно към плановете, защото..всички знаем колко е разочароващо после, когато нещата се объркат. А през 2020 те направо минаха в друго измерение.

Тази седмица навърших 30. И само да кажа, че дори и за това имах списък- „Рожден ден по време на карантина“… Нахвърлях си някакви идеи за всичко през деня с ограничените възможности и ресурси, с които разполагам.  Признавам си- няколко дни по- рано ме обзеха тъжни мисли за ситуацията в момента, за годините ми, какво съм постигнала и какво не съм,  колко още много искам да направя, защо се бавя и т.н. Предполагам много от нас изпадат в такива състояния и не съм сама..?

А денят ми беше толкова по- различен от всичко предвидено и очаквано. Беше толкова по- хубав, по- емоционален и по- смислен. За пореден път малките неща се оказаха тези, които правят най- голямата разлика. Близките ми се бяха постарали усмивката да не слиза от лицето ми… вече трети пореден ден. Чух толкова мили думи и усетих безгранична доброта и любов от роднини и приятели, дори и от хора, които не са в най- близкото ми обкръжение. Сложих на пауза всички мои очаквания и се отдадох на преживяване на всяка една минута. Де да можех това да го правя с такава лекота и в ежедневието си…

smiley girl looking at her phone

Рождените дни за мен са и време за равносметка и наблюдение. Аз напоследък моята си я правя често и този път не усетих голямо вдъхновение и нужда. Или може би вече твърде дълго сме под карантина и съм се изморила от размисли.

Припомних си само колко по- прекрасен става светът, когато казваме на другите добрите неща за тях; когато ги хвалим искрено и им припомняме силните им страни и добродетели; когато им напомняме защо ги ценим толкова и им вдъхваме кураж; когато им показваме, че те имат значение за нас и са оставили следа в живота ни. Защото да критикуваме е лесно, всички го правим най- вече със себе си, а и с обкръжението си. А сякаш хубавото и това, което ценим, го пазим за пожеланията си по празниците.

Моя приятелка ми пожела да си посрещна рождения ден в тишина и спокойствие, казвайки, че понякога това са най- хубавите празници. Е, беше най- тихия ми и вълшебен рожден ден, най- смисления и пъстър от към емоции. Вечерта задрасках целия to do лист от тетрадката си и с нескрито удоволствие открих, че дори и 1/3 от него не се е осъществила.

Благодарих лично на всеки от вас, който направи цялата магия на 14-ти април ♥. Благодаря ви отново, радвам се, че сте в живота ми и ще показвам по- често отношението си към вас. ♥

Ииииии все пак, какво е рожден ден без торти? 😉 Разбира се, че ще ви споделя и за тези красиви вкусотии. Пожелахте първо да видите шоколадовата- така и ще бъде. До няколко дни ще я има в блога.

Светли празници на всички ни, нека ги посрещнем в мир, хармония и спокойствие! 😊

yellow and purple tulips

 

girl blowing 30 candles on a cake

girl with a cake sitting on a couch and balloons on the floorВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *