Честит втори рожден ден, Dessert Stories

Честит втори рожден ден, Dessert Stories

Минаха две години, откакто с нестихващ интерес, любопитство и желание следвам хобито и мечтата си. Пространството ми тук се превърна в любимо мое място, където намирам вдъхновение, експериментирам и ви показвам важна част от живота си. Всичко около него ми носи радост, а от известно време и нови контакти, готини запознанства, знания за храната и съставките и идеи за още съдържание. 

Щом си отговорих искрено на въпроса защо правя всичко това, нещата сякаш от само себе си започнаха да се случват. Разбира се, че полагам ежедневни усилия, постоянна съм, търся нови възможности, пробвам, греша, пробвам пак. Отне ми време да се науча да се радвам на пътя, по който вървя, а не да се стремя към крайна и конкретна цел и да чакам тя да отговори на всичките ми очаквания или да ме направи щастлива. Тук съм на първо място заради себе си- обичам десертите, за мен е истинско удоволствие да ги приготвям, да измислям креативни начини за снимки, да разказвам за процеса около създаването им и да общувам с вас.  

кокосова торта

Научавам се, че всичко, което правя, е достатъчно. Достатъчно добро. Достатъчно красиво. Достатъчно интересно. Просто достатъчно. Това ми е трудно, признавам си, на фона на социалните мрежи, сравненията, искането за повече и честото недоволство как съм можела да се справя по- добре, по- професионално, по- оригинално. В подобни моменти си давам сметка за натиска, който сама си поставям- да съм първа и най- добра във всичко, което правя, да съм безупречна на всеки фронт. 

Тези желания обаче са илюзорни, защото просто е невъзможно. Аз работя, уча езици, домакиня съм, имам приятели и връзка, чета книги, администрирам голяма група за дрехи, искам и време за себе си. Напомням си, че във всяка област аз правя най- доброто, на което съм способна към този момент- то утре или в други ден може да е повече и по- хубаво, но днес е точно такова, каквото е. И е прекрасно, защото е искрено и споделено с хора. 

парче малинов десерт и шоколад

А и всъщност защо ни е толкова нужно да сме най, да сме първи във всичко, което правим? Пред кого имаме да се доказваме? Съвсем в реда на нещата е, ако сме концентрирани върху 5 области, то времето за всяка да е различно според моментното състояние, желанието, креативността. А резултатите, естествено, са пряко зависими от усилията. Напомням го на себе си, но говоря в множествено число, ако някой се припознае 🙂 

Благодарна съм, че блогът ми дава увереност, от която много имах нужда. Знам, че тя идва отвътре, от мен самата, и е невъзможно външен източник да ме направи такава, каквато искам. Ежедневните предизвикателства тук, които сама си отправям, са ми голям урок в тази област. Може би не го усещам на момента, когато правя нещо предизвикателно. Обаче, без да звучи апокалипчино, поглеждайки назад, виждам къде бях и къде съм…

веган тиквен мус

Тази година в инстаграм започнах да споделям и повече от личния си живот, да показвам лицето си и емоциите си- все пак, десертите не се правят сами и вие искате да виждате човекът, който стои зад тях. Не съм от хората, които заснемат всяка своя минута през деня, защото искам да си оставя време и да му се насладя. Смятам, че постигнах добър баланс и бих могла да кажа, че вече ме познавате по- добре, отколкото преди година, нали?

момиче край морето

И други важни неща се случиха за мен през тази смутна 2020. Съвсем наскоро в Dessert Stories пуснах първия си продукт, който обожавам, и ви предлагам с твърда убеденост в качеството. Лешниковият тахан, произведен за Dessert Stories, е сбъдната моя мечта, за която работихме със Стефан няколко месеца. Идеята ни дойде уж на шега, но много бързо ни запали и не ни даваше мира. Следващата седмица таханът ще е при мен, вече приемам поръчките ви и с радост ще ги изпълня до няколко дни. Пишете ми тук или в инстаграм, ако искате да го опитате и гарантирам, че и на вас ще ви стане любим. 

буркан лешников тахан

Какво следва? Нямам идея. С плановете за тук не ми се получават добре нещата. Колко иронично- човекът- план да не знае как да отговори на този въпрос! С времето, с което разполагам в момента, не мога твърдо да обещая нищо. Знам обаче какво ще продължавам да правя- нови рецепти за веган десерти, ще експерименти с разнообразни съставки, ще споделям личното си мнение и опит и ще ви показвам моето пътуване във вкусния свят на храната.

На първо място ми се въртят някакви идеи в главата за коледни сладкиши, с които да украсите трапезите си, и ще се постарая да ги случа по най- добрия мой начин. Коледното настроение у дома още не е дошло, вкусът и обонянието ми не са се върнали и ще трябва да ги изчакам. Искам да ви предложа и вкусотийки, направени  специално от мен, а не просто рецептите за тях. За тази идея ще помисля малко повече, но съм сигурна, че и тя ще види бял свят. 

парче шоколадова торта

А сега, въпреки че нямам торта за рождения ден, е ред за малко пожелания. С оглед на ситуацията, за никого няма да е тайна, че на първо място си пожелава да съм здрава, жизнена и с висока енергия.Всичко, което искам да постигна, зависи от мен, усилията и целеустремеността ми и аз знам, че е въпрос на време. Не и на всяка цена обаче. Пожелавам си смелост в идеите и изпълнението им, любопитство за нови знания и рецепти, приятелства и партньорства с интересни личности и кой знае- може би скоро ще си имам и така мечтаната веган сладкарница в София! 🙂 

Бях чела в една книга кои са трите съставни части на щастието- да правим нещо ново, то да е предизвикателство за нас и да е споделено с други хора. Пожелавам ви да следвате тази рецепта в ежедневието си и тя да ви отведе на най- доброто място за вас самите. Нека бъдем спокойни, да търсим баланса и да вярваме в невероятните чудеса и добрини, на които ставаме свидетели всеки ден. 

втори рожден денВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *